ROEN
Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar

 

 

 

 

Pagina de start


 Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar este o asociaţie profesională, constituită în temeiul art.5 si art. 20 alin.(1) si (2) din  Legea  514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic, în  conformitate cu dispoziţiile   Ordonanţei  Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, modificată şi completată.

Asociaţia este persoană juridică română, independentă, apolitică şi fără scop lucrativ.

Asociaţia este accesibilă tuturor absolvenţilor învăţământului superior juridic, care au susţinut şi promovat examenul de licenţă, au calitatea de consilier juridic şi îşi desfăşoară activitatea în sistemul financiar - bancar sau au fost pensionaţi de pe funcţia de consilier juridic din acest sistem.

Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar - Bancar se poate afilia pentru realizarea scopurilor sale la, sau cu organizaţii,  asociaţii, fundaţii, federaţii din ţară sau  străinătate.
Sediul asociaţiei este în Bucureşti, Aleea Negru Vodă nr.4, Bloc C3A , scara 1.
Asociaţia îşi va putea înfiinţa filiale în ţară şi străinătate, potrivit legii.

 

Seminar ACJSFB 03.10.2018  cu tema "Insolvența persoanelor fizice"

Evenimentul va avea loc la sediul Bancii Transilvania din Bucuresti, Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 45
Membrii asociatiei care doresc sa participe trebuie sa achite cotizatia la zi inclusiv anul 2018

 

Seminar ACJSFB 29.06.2018 „Semnatura electronică. Stadiul actual al reglementarii si implementării în practica bancară românească și europeana”

Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar are plăcerea să vă invite la Seminarul cu tema „Semnatura electronica. Stadiul actual al reglementarii si implementarii in practica bancara romaneasca si europeana” Evenimentul va avea loc vineri, 29 iunie 2018, începând cu ora 13.30, la adresa Hotel Mercure Unirii, b-dul Mircea Voda 23, Bucuresti, sector 3, langa Tribunalul Municipiului Bucuresti

 

Seminar ACJSFB 17.05.2018 “Modalitati de solutionare a litigiilor dintre consumatori si institutiile bancare”

Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar (ACJSFB) a avut placerea de a invita membrii sai la seminarul cu tema “Modalitati de solutionare a litigiilor dintre consumatori si institutiile bancare”, ce a avut loc la Institutul Bancar Roman (IBR), partenerul nostru in organizarea acestui eveniment.
Seminarul a avut loc in data de 17.05.2018, in Sala XVIII, la parterul cladirii IBR din Str. Negru Vodă, nr. 3, sector 3, Bucuresti.
Agenda evenimentului se regaseste anexata.
Printre speakerii care au onorat invitatia ACJSFB amintim: Gabriela Hartescu, Director General IBR; Mirela Iovu, Vicepresedinte ACJSFB si Vicepresedinte CEC Bank; Liviu Fenoghen, Director CSALB; dr. av. Ion Dragne, Decan al Baroului Bucuresti; prof univ. dr. av. Marieta Avram; Luminita Malanciuc, Presedinte al Colegiului de Coordonare al CSALB si Expert juridic ARB; Iuliana Iorga, Director Directia Juridica, CEC Bank; Paul Andrei Popescu, Membru Consiliu Director ACJSFB, consilier juridic, CEC Bank

Prezentari eveniment: Iuliana Iorga - Intre teorie si practica Liviu Fenoghen - Evolutii in activitatea CSALB  Luminita Malanciuc - De ce CSALB  Paul Andrei Popescu - Metode de solutionare a litigiilor

 

Conferinta Internationala in domeniul juridic bancar in perioda 18-21.04.2018

ACJSFB impreuna cu AEDBF-ROMANIA si Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir organizeaza traditionala Conferinta Internationala in domeniul juridic bancar in perioda 18-21 aprile 2018 la sediul universitatii.Lucrarile si dezbaterile conferintei vor avea loc in zilele de miercuri 18, joi 19 si vineri 20 aprilie 2018 cu o importanta participare din Romania si din strainatate. Astfel in sedinta inaugurala vor fi reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai Guvernului Romaniei si ai Bancii Nationale a Romaniei si ai Asociatiei Romane a Bancilor.
Larga reprezentare a specialistilor din institutiile financiare internationale-Banca Central Europeana, Fondul Monetar International din banci centrale, banci comerciale ,  din institutii de invatamant superior si conducerea Asociatiei Europene de Drept Bancar si Financiar -Europa este o ocazie prielnica pentru juristi romani sa cunoasca aspecte de drept bancar dintr-o perspectiva europeana si internationala.

 

Seminar ACJSFB 23.03.2018 "Modalitati de solutionare a litigiilor dintre consumatori si institutiile bancare"

Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar (ACJSFB) are placerea de a invita membrii sai la seminarul cu tema “Modalitati de solutionare a litigiilor dintre consumatori si institutiile bancare”, ce va avea loc la Institutul Bancar Roman (IBR), care este totodata partenerul nostru in organizarea acestui eveniment.
Seminarul va avea loc la data 23.03.2018 incepand cu ora 12:30 în Sala XVIII, la parterul cladirii IBR din Str. Negru Vodă, nr. 3, sector 3, Bucuresti.
Dintre cei invitati in calitate de speakeri, avem onoarea sa ii mentionam pe urmatorii profesionisti din domeniul dreptului:

  • Gabriela Hartescu, Director General IBR, Mirela Iovu, Vicepresedinte ACJSFB si Vicepresedinte CEC Bank
  • Paul Anghel, Director General Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), guest speaker
  • Liviu Fenoghen, Director al Centrului pentru Solutionarea Alternativa a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB) “Evolutii in activitatea CSALB”, guest speaker,
  • Dr. av. Ion Dragne, Decan al Baroului Bucuresti, guest speaker
  • Prof univ. dr. av. Marieta Avram, Conciliator CSALB, “Avantajele concilierii disputelor in materia protectiei consumatorilor. Tehnici si solutii practice in cadrul CSALB” , guest speaker
  • Iuliana Iorga, Director Directia Juridica, CEC Bank, “CSALB – intre teorie si practica”
  •  Paul Andrei Popescu, Membru Consiliu Director ACJSFB, consilier juridic in cadrul Directiei Contencios, CEC Bank, “Metode de solutionare a litigiilor”;

Agenda se regaseste anexata. Va asteptam la eveniment .

 

În data de 23.02.2018, KPMG în asociere cu Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar are plăcerea de a vă invita la evenimentul Fintech și transformarea digitală în serviciile financiare - Aspecte juridice.

Vor transforma Google, Amazon, Facebook și Apple serviciile financiare după ce PSD2 va deveni aplicabil? Vor mai exista bănci în 2028?
Vom avea cu toții o semnătura electronică în curând?
Cum va afecta tehnologia Blockchain sectorul serviciilor financiare?
Ce pot face roboții pentru noi și cum ne pot ușura efortul de asigurare a conformității?
TMO Attorneys at Law în asociere cu KPMG Legal și Asociația Consultanților Juridici din Sistemul Financiar-Bancar (ACJSFB) invită membrii ACJSFB și clienții KPMG să participe la un eveniment special care va îmbina workshop-uri practice, o discuție și dezbatere deschisă cu privire la aspectele juridice cheie ale transformării digitale în industria serviciilor financiare.

 

În data de 26.01.2018, Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar a continuat ciclul seminariilor pe teme juridice cu un subiect de actualitate "General Data Protection Regulation" avand in vedere iminenta si obligatoria aplicare a Regulamentului UE 2016/679 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Seminarul a fost organizat cu sprijinul societatilor de avocatura Leroy si Asociatii, Reff si Asociatii si Radulescu & Musoi si a fost gazduit de Banca Transilvania.
In fata asistentei numeroase formate din practicieni ai dreptului din cadrul bancilor, societatilor de avocatura si nu numai, au sustinut prezentari:

  • Dna. avocat Eleonora Udroiu, Partener Leroy si Asociatii – "Consimtamantul / interesul legitim/ legea ca temei pentru prelucrarea datelor personale"
  • Dl. avocat Ovidiu Balaceanu, Managing Associate Reff si Asociatii – "Drepturile subiectilor prelucrarilor de date personale"
  • Dl. avocat Radu Irimie, Senior Associate Radulescu & Musoi -" Responsabilitatea - principiul principiilor în cadrul prelucrării  datelor cu caracter personal"

Ne bucuram ca interesul pentru acest seminar a fost semnificativ si credem ca si temele seminariilor proxime organizate de Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar vor fi pe masura.

Prezentari eveniment: Accountability Drepturile persoanelor vizate in baza GDPR Temeiurile juridice pentru prelucrarea datelor personale

Imagini eveniment:  img1 img2

 

Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar are plăcerea să vă invite la Seminarul cu tema „General Data Protection Regulation”
Evenimentul va avea loc vineri, 26.01.2018, începând cu ora 13.30, la adresa Soseaua Bucuresti Ploiesti, nr.43 Amfiteatrul Bancii Transilvania, Centrul Zonal Bucuresti.

Seminarul va aborda urmatoarele subiecte din Regulament: Consimtamantul / interesul legitim/ legea ca temei pentru prelucrarea datelor personale, Drepturile subiectilor prelucrarilor de date personale, Accountability

 

 

 

 

 

 

 

 

| Tags: conferinţe, acjsfb, financiar, bancar, juridic | Ultima actualizare: 27.09.2018 |


Copyright © 2020 - ACJSFB.RO - Toate drepturile rezervate
Powered by MYSET-CMS 2.2